28 Aralık 2014 Pazar

Kar Yağdı Hatun

Malzemeler:
* 1 paket etimek
* 1 paket kremşanti
* 1 bardak süt
* hindistan cevizi
Muhallebisi İçin:
* 1 litre süt
* 6 kaşık un
* 2 kaşık nişasta
* 8 kaşık şeker
* vanilya
Şerbeti İçin:
* 2 su bardağı şeker
* 2.5 su bardağı su
Yapılışı:
   Etimekleri büyük boy borcam tepsiye diziyoruz. Karamelize şerbet için şekeri tencereye koyuyoruz ve kısık ateşte eritiyoruz. Eridikten sonra oda sıcaklığında olan suyu ekliyoruz , önce şekerler kalıp gibi oluyor korkmayın daha sonra eriyor. Eridikten sonra 5 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatıp altını kapatıyoruz. Etimeklerin üzerine eşit bir şekilde döküyoruz. Diğer taraftan muhallebi için sütü tencereye koyuyoruz. İçine unu, nişastayı ve şekeri ekleyip pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelince altını kısıp vanilyayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz. 2-3 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp bikaç dakika bekletip şerbetlediğimiz etimeklerin üzerine yayıyoruz. En üstüne de 1 bardak sütle çırptığımız kremşantiyi yayıyoruz. Buzdolabında birkaç saat dinlendikten sonra üzerine bolca hindistan cevizi döküp servis yapıyoruz. Hem şerbetli hem sütlü harika bir tatlı oluyor. Afiyet olsun :)
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder