17 Aralık 2014 Çarşamba

Kıymalı Patates Yemeği

Malzemeler:
* 2 adet patates
* 100 gr. kıyma
* 1 adet büyük boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 2 adet yeşil biber
* 1 adet taze kırmızı biber
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* bir tutam maydanoz
* 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
* tuz - pulbiber
Yapılışı:
     Kıymayı çok az su koyup topaklanmaması için ezerek kavuruyoruz. Suyu çekince yağı ekleyip yemeklik doğranmış soğanları kavuruyoruz. Doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Salçaları ekliyoruz. Biraz daha kavuruduktan sonra kuş başı doğradığımız patatesleri ekliyoruz. Patateslerle kıymalı harcı karıştırıp üstünü geçecek kadar su ilave ediyoruz. Tuzunu ve pul biberi de atıp kaynayınca altını kısıyoruz. İnce kıyılmış maydanozları da atıp 30-35 dakika piştikten sonra patatesler yumuşayınca altını kapatıyoruz. Geleneksel yemek patates yemeği yanında pilavla çok güzel gidiyor :) Afiyet olsun...
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder