2 Kasım 2016 Çarşamba

Karagöz Çorbası

Malzemeler:
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 1 adet kuru soğan
* yarım su bardağı erişte
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* su
* tuz ve nane
Yapılışı:
    Mercimeği yıkadıktan sonra bol suda hasliyoruz. Fazla suyunu tencereden döküp üzerine 4-5 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz ve eristeleri içine atıyoruz. Diğer taraftan tavada yemeklik doğranmış soğanları kavuruyoruz, salçaları da ekleyip kavurduktan sonra nanesini atıyoruz. Çorbadaki erişteler pişince salçalı harcı ilave ediyoruz, tuzunu atıyoruz, karıştırıyoruz 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatıyoruz. Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder