7 Aralık 2014 Pazar

Kıymalı Lahana Sarması

Malzemeler:
* 1 adet büyük boy lahana
* 200 gr. orta yağlı kıyma
* 1.5 su bardağı pirinç
* yarım su bardağı pilavlık bulgur
* 3 adet orta boy soğan
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı biber salçası
* yarım demet maydanoz
* 2 yemek kaşığı nar ekşisi
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay kaşığı karabiber
* tuz
Yapılışı:
     Karıştırma kabına kıymayı koyuyoruz. Üzerine yıkadığımız pirinç ve bulguru, yemeklik doğranmış soğanları, ince kıyılmış maydanozları, salçaları, yağı, nar ekşisini, tuz ve karabiberi koyup iyice özdeşene kadar karıştırıyoruz. İç harcımız hazır. Geniş bir tencerede yapraklarını tek tek ayırdığımız lahanaları üçer dörder şekilde yumuşayana kadar haşlıyoruz. Lahanaları iç harcımızla sarıyoruz ve geniş olan tencereye diziyoruz. Üzerine 4 bardak kadar su koyup dağılmaması için cam veya porselen tabak kapatıyoruz. Ocağa koyuyoruz. Kaynayınca altını kısıyoruz. 35- 40 dakika kadar piştikten sonra altını kapatıyoruz. 15 dakika dinlendikten sonra servis yapıyoruz. Kış aylarının muhteşem lezzeti lahana sarmamız yemek için bizi bekliyor :) Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder