16 Ocak 2016 Cumartesi

Fırında Sebzeli Köy Tavuğu

Malzemeler:
* 1 adet parçalanmış köy tavuğu
* 3 adet patates
* 2 adet havuç
* 2 adet kırmızı biber
* 2 adet soğan
* 5-6 diş sarımsak
* bir avuç bezelye
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* tuz-karabiber
Yapılışı:
    Parçalanmış köy tavuklarını düdüklü tencereye koyup yarısına gelene kadar su ilave ediyoruz ve haşlıyoruz. Haşlanmış tavukları tepsiye diziyoruz. Etrafına uzun uzun doğradığımız patatesleri, havuçları, biberleri ve soğanları koyuyoruz. Bezelyeyi ve soyulmuş sarımsakları serpistiriyoruz. Bir kasede salçaları, sıvıyağı, bir miktar suyu ve baharatları karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosu malzemelerin üzerine döküyoruz, tuzunu da attıktan sonra fırına veriyoruz.  Köy tavuğu geç piştiği için 200 derecede bir saat pişiriyoruz. Yanında pilavla servis yapıyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder