9 Haziran 2015 Salı

Sarımsaklı Arpa Şehriye Pilavı

Malzemeler:
* 1 su bardağı arpa şehriye
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı tavuk suyu
* 1.5 su bardağı su
* 4 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı kimyon
* az karabiber
* tuz
Yapılışı:
     Arpa şehriyeyi öncelikle sıvıyağ koyduğumuz teflon veya seramik tencerede kavuruyoruz.  Tereyağını da koyduktan sonra sarımsakları küçük küçük doğrayıp ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Şehriyeler pembeleşince domates salçasını ekliyoruz, tavuk suyunu ve normal suyu koyuyoruz. Kimyon, karabiber ve tuzunu da ilave ettikten sonra kaynayınca altını kısıyoruz. Suyunu tamamen çektikten sonra altını kapatıyoruz. Tencerenin kapağının altına havlu kağıt kapatıyoruz, 5 - 10 dakika dinlendikten sonra servis yapıyoruz. Gerçekten çok lezzetli bir pilav oluyor. Afiyet olsun :)
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder