3 Aralık 2014 Çarşamba

Zeytinyağlı Barbunya

Malzemeler:
* yarım kilo barbunya ( ben tazesini buzluğa atıp onu kullanıyorum)
* kuru barbunyaysa 1.5 su bardağı yeterli
* 1 adet patates
* 2 adet havuç
* 1 adet büyük boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* bir tutam maydanoz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* tuz
Yapılışı:
     Barbunyalar kuruysa bir miktar haşlayıp siyah suyunu döküyoruz. Taze barbunyaysa buzluktan çıkarıp direk kullanabiliriz. Düdüklü tencereye zeytinyağını koyuyoruz ve yemeklik doğranmış soğanları ve minik doğranmış sarımsakları kavuruyoruz. Yarım daire şeklinde doğradığımız havuçları ve kuşbaşı doğradığımız patatesleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra salçayı ekliyoruz, bir miktar daha kavurduktan sonra barbunyaları ilave ediyoruz. Barbunyaların üstünü örtecek kadar su ekledikten sonra tuzunu ve şekerini de koyup düdüklü tencerede 20 dakika kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra borcam kaba döküyoruz ve ince kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servis yapıyoruz. İsteğe göre bir miktar limon da sıkabiliriz. Misafirleriniz geldiğinde ikram olarak güzel bir zeytinyağlı çeşidi oluyor. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder