16 Aralık 2014 Salı

Havuç Tarator

Malzemeler:
* 4 adet havuç
* 2 diş sarımsak
* 1 kase yoğurt
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı mayonez
* tuz - nane
Yapılışı:
     Havuçları soyuyoruz ve rendeliyoruz. Zeytinyağını koyduğumuz tavada havuçlar   pişene kadar kavuruyoruz. Çok az tuz atıp altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan sarımsakları ezip yoğurda karıştırıyoruz bir miktar tuz da buraya ekliyoruz. Mayonezi de yoğurtla karıştırıp soğumuş olan havuçları ilave ediyoruz, tekrar karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Üzerini nane ile süslüyoruz. Salata ve meze sevenler için güzel bir çeşit oluyor. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder