6 Aralık 2014 Cumartesi

Lazanya

Malzemeler:
* 1 kutu lazanya
* 300 gr. kıyma
* 1 adet büyük boy soğan
* 2 adet sivri biber
* 1 adet havuç
* 2 adet domates
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* tuz - karabiber
* 1 su bardağı kaşar peyniri
* yarım su bardağı su
Beşamel Sos İçin:
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı tepeleme un
* 1 litre süt
* tuz - karabiber
Yapılışı:
     Kıymayı yağ koyduğumuz tavada kavuruyoruz. Kavururken tahta kaşığın arkasıyla ezerek karıştırırsak kıyma topaklanmaz. Yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Rendelenmiş havucu ekliyoruz. O da piştikten sonra salçayı ekliyoruz. Sonra rendelediğimiz domatesleri ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberi atıyoruz. Yarım su bardağı suyu da ekleyip altını kısıyoruz. 5 dakika kadar piştikten sonra altını kapatıyoruz. Kıyma harcımız hazır.
      Beşamel sos için de, yağı erittiğimiz tencerede unu hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. Bir su bardağı sütü azar azar ilave ediyoruz bu sırada çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırıyoruz ki un topaklanmasın. Kalan sütü de yavaşça ekliyoruz ve sos kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca tuz ve karabiberi ekliyoruz. Hafif katılaşınca altını kapatıyoruz. Dikdörtgen büyük boy borcamın altına bir kepçe beşamel sosu yayıyoruz. Lazanyaları tepsi kapanacak şekilde diziyoruz. Üzerine tekrar 1 - 1.5 kepçe sos döküp kıyma harcından bir miktar yayıyoruz. Yine lazanyaları dizip beşamel sosu ve kıyma sosunu yayıyoruz. Bu şekilde lazanyalar bitene kadar devam ediyoruz ve en üstünü beşamel sosla kaplıyoruz. 200 derece yanan fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz. Son 5 dakika tepsiyi çıkarıp rendelenmiş kaşarları üzerine yayıyoruz ve tekrar fırına veriyoruz.   Daha küçük bir fırın kabında yapmak isterseniz lazanyaların ve diğer malzemelerin yarısını kullanabilirsiniz.  Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder