15 Aralık 2014 Pazartesi

Zeytinyağlı Yer Elması

Malzemeler:
* yarım kilo yer elması
* 2 adet havuç
* 1 adet büyük boy soğan
* 1.5 yemek kaşığı pirinç
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* yarım limon
* 1 tatlı kaşığı şeker
* tuz
Yapılışı:
     Yer elmalarını soyuyoruz ve yıkadıktan sonra limonlu suya atıyoruz. Yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında kavuruyoruz. Halka halka doğradığımız havuçları da tencereye koyup kavurmaya devam ediyoruz. Salçayı ekliyoruz. Bu sırada yer elmalarını ister halka halka ister patates yemeğindeki gibi doğruyoruz ve  onları da tencereye atıyoruz. Pirinçleri, tuzu ve şekeri, limon suyunu da ilave edip kaynayınca altını kısıyoruz. 25 dakika kadar piştikten sonra altını kapatıyoruz. Zeytinyağlı sevenler için farklı bir lezzet oluyor. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder