7 Aralık 2014 Pazar

Krep

Malzemeler:
* 2 adet yumurta
* 2 bardak süt
* 1.5 su bardağı un
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* yarım çay kaşığı karbonat
* yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
      Yumurtaları büyük bir kasede çırpma teliyle çırpıyoruz. Sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Unu azar azar dökerek topaklanmaması için hızlıca çırpıyoruz. Tuz ve karbonatı, 2 yemek kaşığı sıvıyağı da ekledikten sonra krep karışımımız pişmeye hazır hale geliyor. Krep tavasını tek seferlik 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlıyoruz. Tava ısındıktan sonra karışımdan bir kepçe alarak tavaya yayıyoruz.   Orta ateşte tek tarafı pişen krebi spatula yardımıyla çeviriyoruz. Diğer tarafı da pembeleştikten sonra yine spatulayla büyük bir tabağa alıyoruz. Kalan karışımı bitene kadar birer kepçe alarak pişiriyoruz. Kreplerimiz servise hazır. İster peynirle ve kahvaltı sosuyla, ister bal kaymakla, isterseniz de çikolata sürerek yiyebilirsiniz. Çocukların bayıldığı bir lezzet. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder