20 Aralık 2014 Cumartesi

Terbiyeli Tavuk Pirzola

Malzemeler:
* 4-6 adet tavuk pirzola
* 1 adet soğan
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* yarım çay kaşığı köri
* yarım çay kaşığından az karabiber
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* tuz

Yapılışı:
     Tavukları yıkadıktan sonra geniş bir kaba alıyoruz. Üzerine rendelenmiş soğanları, salçayı, baharatları, tuzu ve yağı ekleyip elimizle harmanlıyoruz. 2 saat dinlendikten sonra (bir gece dolapta da bekletebiliriz) derileri alta gelecek şekilde kızgın seramik veya teflon tavaya diziyoruz. Kapağını kapatıyoruz. Altını kısıyoruz. Suyunu salıp çektikten sonra tek tarafı kızarınca diğer tarafını çeviriyoruz. Orası da nar gibi kızarınca altını kapatıyoruz. Yaklaşık 40 dakika pişirmiş oluyoruz. Tavuklar servise hazır. Yanında pirinç pilavı ve domates sosuyla güzel bir menü oluyor. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder