28 Aralık 2014 Pazar

Cevizli Erişte

Malzemeler:
* 2 su bardağı erişte
* 10 adet ceviz
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* isteğe göre bir miktar tulum peyniri
* tuz
Yapılışı:
     Erişteleri 10 dakika kadar hamur olmadan haşlıyoruz ve süzgece alıyoruz. Vitamini gitmemesi için üzerine kesinlikle su tutmuyoruz. Yağı makarnayı haşladığımız tencerede eritiyoruz ve küçük küçük kırdığımız cevizleri atıp kavuruyoruz. Tuz da ekledikten sonra süzülmüş erişteleri ilave ediyoruz ve yine karıştırıyoruz. İsteğe göre servis tabağına aldıktan sonra üzerine tulum peyniri serpiştirerek servis yapabiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder