26 Aralık 2014 Cuma

Ispanaklı Kaşarlı Gözleme

Malzemeler:
* 4 adet yufka
* yarım kilo ıspanak
* 1 adet soğan
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* az karabiber
* yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* tuz
Yapılışı:
      Suda bekletilmiş ve yıkanmış ıspanakları yemeklik doğruyoruz. Jülyen doğranmış soğanları zeytinyağında kavuruyorup ıspanakları ekliyoruz ve suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Pulbiberi, karabiberi ve tuzu da ilave edip bir miktar daha kavurup altını kapatıyoruz. Soğuduktan sonra yufkanın içine koyuyoruz ve üzerine bir tutam kaşar peyniri serpistiriyoruz. Tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ döküyoruz. Gözlemeyi tavaya koyup üzerine iki yerine fındık büyüklünde tereyağı koyuyoruz. Tek tarafı pişince çevirip tereyağlı kısmını da pişiriyoruz. Gözlememiz servise hazır. Ispanak sevmeyen çocuklara yedirmenin farklı bir yolu. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder