2 Ocak 2015 Cuma

Meyhane Pilavı

Malzemeler:
* 1 su bardağı pilavlık bulgur
* 2.5 bardak su
* 1 adet taze kırmızı biber (ben yazdan doğrayıp buzluğa koyuyorum)
* 2 adet sivri biber
* 1 adet soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 adet domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* tuz
Yapılışı:
      Soğan ve sarımsakları yağda kavuruyoruz. Sonra ince kıyılmış kırmızı ve yeşil biberleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz ( kırmızı biber yoksa da olur). Salça ve rendelenmiş domatesi ekliyoruz. Domatesler pişince yıkanmış olan pilavlık bulguru koyuyoruz karıştırıp suyunu ve tuzunu ekliyoruz, kaynayınca altını kısıyoruz. Pilav suyunu çekince altını kapatıyoruz. 10 dakika dinlendikten sonra servis yapıyoruz. Hem sağlıklı hem lezzetli bir pilav. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder