21 Mayıs 2015 Perşembe

Ev Usulü Lokma Kebap

4 kişilik
Malzemeler:
* 3 adet yufka
* yarım kilo orta yağlı kıyma
* yarım demet maydanoz
* 2 adet küçük boy soğan
* 3 diş sarımsak
* 1 çay kaşığından az karbonat
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* yarım çay kaşığı kimyon
* az karabiber
* tuz
* yarım su bardağı su

Sosu İçin:
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 2 su bardağı su
* 100 gr. tereyağı
Yapılışı:
      Öncelikle köftesini hazırlıyoruz. Köfte için bir kapta kiyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, ezilmiş sarımsaklar, karbonat, tuz ve baharatları karıştırıyoruz ve yoğuruyoruz. Kıvam alması için suyu da ilave edip bir miktar daha yoğuruyoruz. Hazır olan köfte harcını üçe bölüyoruz. Yufkayı seriyoruz. Ucunu üçte biri kadar katlıyoruz ve uç kısmına köfte harcından adana kebap kalınlığında yayıyoruz. Sararak rulo elde ediyoruz. Iki parmak kalınlığında lokmalar kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz. Diğer yufkalar ve kalan köfte harcına da aynı işlemleri yapıyoruz. 200 dereceli fırında pişiriyoruz. Lokmalar pişerken salçayı çok az yagda kavuruyoruz ve suyu ekleyip sos elde ediyoruz. Lokmalar fırında 10 dakika piştikten sonra çıkarıp salçalı sosu üzerine yayıyoruz vetekrar fırına veriyoruz. Toplam 30 dakika kadar piştikten sonra fırından çıkarıp servis tabağına alıyoruz ve üzerine eritilmiş tereyağı döküp yanında yoğurtla servis yapıyoruz. Çakma lokma kebabımız hazır ;) afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder