13 Kasım 2014 Perşembe

Yumurtalı Fasulye Kavurması



Malzemeler:

*yarım kilo taze fasulye
* 2 adet kuru soğan
* 2 adet yumurta
* 2 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* tuz
* pulbiber veya isot

Yapılışı:

      Fasulyeleri ayıklayıp ikiye bölüyoruz ve ortasından da keserek inceltiyoruz. Suyu büyük boy bir tavaya koyup kaynatıyoruz ve ayıklayıp yıkadığımız fasulyeleri yaklaşik 10-12 dakika kadar ( fasulyeler yumuşayıncaya kadar) kısık ateşte haşlıyoruz. Daha sonra süzgece dökerek süzüyoruz. Yumurtaları bir kaseye kırıp çırpıyoruz. Yan yan doğradığımız soğanları yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz. Fasulyeleri de ilave edip 8-10 dakika kadar daha kavurduktan sonra çırptığımız yumurtaları ekleyip karıştırıyoruz. Tuz ve isotu da ilave ettikten sonra yumurtalar pişince altını kapatıyoruz. Zeytinyağlı fasulyeden sıkıldık değişiklik olsun diyorsanız bu tarifi deneyin pişman olmazsınız. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder