9 Kasım 2014 Pazar

Sütlü Domates Çorbası


4 kişilik

Malzemeler:

* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 yemek kaşığı tepeleme un
* 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
* 2 adet domates
* 1 su bardağı süt
* 4 su bardağı su (normal boyutta su bardağı)
* tuz

Yapılışı:

      Tencerede yağı eritip unu ekliyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Un pembeleşince (yanmamasına dikkat ediyoruz) ve kokusu çıkınca domates salçasını ekleyip kaşığın arkasıyla eze eze karıştırıyoruz, salçalar unla bütünleştikten sonra rendelediğimiz domatesleri ilave ediyoruz. Domatesler pişene kadar bir iki dakika kadar daha karıştırdıktan sonra, suyu ve arkasından da sütü ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya çıktıktan sonra altını kısıp tuzunu atıyoruz. 10 dakika kadar daha kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz. Kaseye koyduktan sonra kaşar peyniriyle süslüyoruz. Dilerseniz kıtır ekmekle de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder