27 Kasım 2014 Perşembe

Kıymalı Fiyonk Makarna

Malzemeler:
* yarım paket fiyonk makarna
* 200 gram kıyma
* 1 adet soğan
* 2 adet sivri biber
* 1 adet domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 3 yemek kaşığı  sıvıyağ
* 1 yemek  kaşığı tereyağı
* tuz ve karabiber
Yapılışı:
    Makarnaları 10 dakika kadar haşlıyoruz.    Ayrı bir tavaya yağı koyup kıymayı kavuruyoruz. Doğradığımız soğanları ve biberleri de ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Salçaları ekliyoruz, salça da kavrulunca rendelediğimiz domatesi, tuz ve karabiberi ilave edip, yarım su bardağı suyu koyarak kaynayınca ocağın altını kısıyoruz ve sos 6-7 dakika kadar piştikten sonra altını kapatıyoruz. Haşlayıp süzdüğümüz makarnaları tereyağını eritip bir miktar tuz koyduğumuz tencereye koyarak kavuruyoruz. Hazırladığımız sosu üstüne dökerek karıştırıp sosu yediriyoruz. Hmmm... Makarnalar beni ye diye bağırıyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder