8 Kasım 2014 Cumartesi

Kaşarlı Maydanozlu Omlet

Malzemeler:

* 2 adet yumurta
* bir tatlı kaşığı tereyağı
* iki kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
* 5 dal maydanoz
* tuz ve kırmızı toz biber

Yapılışı:

   Tavada tereyağını eritiyoruz. Ayrı bir kaseye yumurtaları kırıp çırpıyoruz. İnce ince kıydığımız maydanozları ve rendelediğimiz kaşarların yarısını da yumurtalara ekleyip çırpıyoruz. Tuz ve kırmızı biberleri de ilave ettikten sonra eriyen yağın üzerine döküyoruz. Spatula yardımıyla yumurtaları tavaya yayıyoruz.  Orta ateşte altı 2-3 dakika kadar piştikten sonra omletin yarısına kalan kaşar rendesini döküyoruz ve omleti ikiye katlıyoruz 1-2 dakika kadar içi de piştikten sonra altını kapatıyoruz ve bence yanında ev yapımı patates ile sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder