12 Kasım 2014 Çarşamba

Çıtır Çinekoplar



2 kişilik

Malzemeler:
* 1kg çinekop
* 2 su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı un
* tuz

Sosu İçin:
* 1 adet limon
* 2 diş sarımsak
* 4-5 dal maydanoz

Yapılışı:

  •      Yağı büyük boy tavaya dökerek harlı ateşte kızdırıyoruz. Bu sırada temizlenmiş, yıkanmış ve suyu süzülmüş balıkları tuzlanmış una batırıp fazla ununu silkeliyoruz. Kızmış olan yağda her bir tarafını 7-8 dakika kadar kızartıyoruz. Bir kaseye limonu sıkıyoruz, ezilmiş sarımsakları ve ince ince kıyılmış maydanozları ekleyerek bir sos hazırlıyoruz.  Kızarmış balıkların üstüne bu sosu dökerek servis yapıyoruz. Çinekopun tam mevsimi olduğu için mutlaka deneyin. Ayrıca balıklar taze olduğu için kızartsanız da mutfağınız çok kokmuyor :)) Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder