18 Kasım 2014 Salı

Fırında Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı


Malzemeler:

* 1.5 su bardağı arpa şehriye (iri taneli)
* 6 adet tavuk baget veya parçalanmış bütün tavuk
* 2 adet sivri biber
* 1 adet domates
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* su
* tuz ve karabiber

Yapılışı:

     Tavukları bir tencerede üstünü üç parmak geçecek şekilde su ilave ederek haşlıyoruz. Tencerede yağımızı eritip arpa şehriyeleri kavuruyoruz. Pembeleşmeye başlayınca doğradımız biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra doğranmış domatesleri de ekleyip domatesler yumuşayınca tuz ve karabiberi de ekleyerek altını kapatıyoruz.  Derin bir borcama şehriyeleri koyuyoruz. Üstüne haşladığımız tavukları diziyoruz ve 3 bardak sıcak tavuk suyunu süzerek döküyoruz. Tavuk suyu daha az çıktıysa normal sıcak su ilave ederek 3 bardağa tamamlıyoruz. 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pilav suyunu çekinceye dek pişiriyoruz. Misafirleriniz için harika bir pilav oluyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder