6 Kasım 2014 Perşembe

Kısır


Malzemeler:
* 2 su bardağı köftelik bulgur
* 3 su bardağı kaynar su
* 1 orta boy kuru soğan
* 4 diş sarımsak
* 5-6 adet yeşil soğan
* bir tutam maydanoz
* 3 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı biber salçası
*  2 yemek kaşığı nar ekşisi
* yarım limon
* yarım su bardağı sıvıyağ ve zeytinyağı karışık
* 1’er çay kaşığı kimyon, kırmızı toz biber, çiğköfte baharatı
* az karabiber ve pul biber (zevke göre artırılabilir)
* tuz
Yapılışı:
Bulguru kaynar su ile ıslatıyoruz. Bulgur şişerken, diğer taraftan kuru soğanları doğrayıp, sarımsakları eziyoruz. Maydanoz ve yeşil soğanı doğruyoruz. Bulgur şiştikten sonra, kuru soğanı ve sarımsağı, salçaları, baharatları ilave ediyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. Salçasını yedirdikten sonra yeşilliğini, limon suyunu, nar ekşisini, tuzunu ve yağını ekleyip yoğuruyoruz, tüm malzeme karıştıktan sonra kısırımız servise hazır. Marulun içine koyarak yemenizi tavsiye ederim. Mutlaka deneyin kısırım meşhurdur ;)) Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder