29 Kasım 2014 Cumartesi

Hamur Kızartması

Malzemeler:
* 1 yumurta
* bir kase yoğurt
* 3.5 su bardağı un
* 1 çay kaşığı karbonat
* tuz
* kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
      Hamur yoğurma kabına yumurtayı kırıyoruz, yoğurdu ve tuzu da koyup elimizle karıştırıyoruz. Unu ve karbonatı ekleyip, karbonatın kokmaması için üzerine birkaç damla limon sıkıyoruz. Hamurumuzu yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelince hamuru ikiye bölüyoruz. Her bir parçayı merdane yardımıyla yarım cm  kalınlığında açıyoruz. Üç parmak eninde kareler şeklinde kesiyoruz ve kızgın bol yağda kızartıyoruz. Kızarttığımız hamurları havlu kağıdın üzerine çıkarırsak fazla yağını almış oluruz. Hafta sonu kahvaltılarında nefis bir kahvaltılık oluyor. İster peynirle ister bal kaymakla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder