6 Kasım 2014 Perşembe

Kremalı, Mantarlı, Tavuklu Kalem Makarna


Malzemeler:
* yarım paket kalem (penne) makarna
* iki tavuk göğsü (bonfile)
* 200 gr (yatım paket) mantar
* 1 kutu hazır krema
* 2 yemek kaşığı soya sosu (isteğe bağlı)
* bir çay kaşığı kuru fesleğen
* tuz, karabiber
Yapılışı:
Makarnayı 12 dk. kadar haşlıyoruz. Ayrı bir tavada kuşbaşı doğranmış tavuk bonfilemizi bir miktar sıvıyağında kavuruyoruz. İsteğe bağlı olarak soya sosumuzu tavuğa ekliyoruz. Tavuklar 8-10 dk. kadar piştikten sonra mantarları ekliyoruz. Mantarlar önce su salıyor, suyunu çektikten sonra kremayı ilave ediyoruz, krema iyice eriyor, tuz, karabiber ve fesleğeni ekliyoruz. Krema da kendini çektikten sonra sos hazır olmuş oluyor. Haşlayıp süzdüğümüz makarnayı altı yanan tencereye boşaltıyoruz ve üstüne hazırladığımız sosu döküp karıştırıyoruz. Makarnalar sosunu çekince (İki dakika kadar) servise hazır oluyor. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder