26 Kasım 2014 Çarşamba

Patlıcanlı Gözleme

Malzemeler:
* 5 adet yufka
* 2 adet patlıcan
* 2 adet sivri biber
* 1 adet büyük boy soğan
* 1 adet domates
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* sıvıyağ
* tereyağı
* tuz
* yarım su bardağı su
Yapılışı:
   Gözlemenin harcı için patlıcanları küçük küçük doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz. Küp küp doğradigimiz soğanları ve ince doğranmış biberleri 2 yemek kaşığı yağda kavuruyoruz. Pembeleşmeye başlayınca salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Yıkadığımız patlıcanları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Domatesleri ve suyu da koyduktan sonra kaynamaya çıkınca altını kısıyoruz. 30 dakika kadar pişip patlıcanlar yumuşayınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Harcımız soğuyunca beş eşit parçaya bölüp yufkaların içine koyarak gözleme haline getiriyoruz. Teflon veya seramik tavada tek tek iki tarafını da kızarana kadar pişiriyoruz. Pişirirken tek tarafına az miktarda tereyağı koyuyoruz. Patlıcan gözlemeye gerçekten çok yakışıyor. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder