17 Kasım 2014 Pazartesi

Dızmana (Göçmen Böreği)



Malzemeler:

* 1 su bardağı ılık su
* 1 paket yaş maya (Kuru maya da olabilir)
* 5 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1.5 tatlı kaşığı tuz

Üstü İçin:

* 1.5 su bardağı kaymak
* Yarım su bardağı yoğurt
* 1 çay kaşığı karbonat
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:

     Unu bir kaba koyup ortasını açıyoruz. Mayayı ortasına koyup suyla eritiyoruz. Tuzu ve şekeri de atıp yoğuruyoruz. Klasik kulak memesi kıvamına gelince 45 dakika kadar hamurun mayalanmasını bekliyoruz. Hamur mayalandıktan sonra 6 parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı uzun rulo haline getirip bir parmak eninde yuvarlak parçalar kesiyoruz ve yağlanmış tepsiye kesilen tarafı yukarı bakacak şekilde bitişik bitişik yerleştiriyoruz.  Hamur elimize yapışırsa elimizi yağlayarak yerleştiriyoruz. Ayrı bir kapta kaymak, yoğurt, yağ ve karbonatı karıştırıyoruz. Dizdiğimiz hamurların üstüne yayıyoruz. 200 dereceli fırında 45 dakika kadar (üstü pembeleşene kadar) pişiriyoruz. Mis gibi kaymak kokan farklı bir hamur işi oluyor. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder