25 Kasım 2014 Salı

Hedik Yemeği


Malzemeler:
* 1 su bardağı nohut
* 1 kahve fincanı yarma
* 2 adet kuru soğan
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı kekik
* yarım çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı pulbiber
* tuz
Yapılışı:
      Nohut ve yarmayı bir gece önceden ıslatıyoruz. Ertesi gün iyice yıkayıp süzüyoruz. Düdüklü tencereye yağı koyup doğranmış soğanları kavuruyoruz. Salçaları da ekleyip kavurduktan sonra nohut ve yarmaları ilave ediyoruz. Üstünü beş parmak geçecek kadar su koyuyoruz ( yarma suyu çektiği için bol su koyuyoruz) , baharatları ve tuzunu da ilave ettikten sonra kapağını kapatıyoruz. 35-40 dakika kadar pişiriyoruz (Pişirme süresi düdüklüye göre değişebilir) . Nohut sevenler için farklı bir lezzet oluyor. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder