28 Kasım 2014 Cuma

Karnabahar Kızartması

Malzemeler:
* 1 adet küçük boy karnabahar
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı un
* sıvıyağ
* bir tutam maydanoz
* bir kase yoğurt
* 2 diş sarımsak
* tuz
Yapılışı:
     Karnabaharları çiçeklerine ayırıyoruz, yıkadıktan sonra tencereye koyup üstünü geçecek kadar su ilave ederek haşlıyoruz. Çok yumuşak olup dağılmaması için bıçak batırarak kontrol ediyoruz, hafif yumuşadığında altını kapatıp süzüyoruz. Geniş bir kaseye 2 yumurtayı kırıyoruz. Sütü ilave edip çırpıyoruz. Unu ve tuzu da ekleyerek topaklanmaması için hızlıca çırpıyoruz. Karnabaharları hazırladığımız karışıma batırıp kızgın yağda her iki tarafını da kızartıyoruz. Havlu kağıdın üzerine koyarak fazla yağını alıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp maydanozla süslüyoruz. Kış aylarının vazgeçilmezi karnabaharlar hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder