10 Kasım 2014 Pazartesi

Sütlü Mısır Çorbası



Malzemeler:

* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı tepeleme un
* yarım su bardağı arpa şehriye
* yarım su bardağı konserve mısır
* 2.5 su bardağı süt
* 2.5 su bardağı su
* 5 dal maydanoz
* tuz ve karabiber

Yapılışı:

       Öncelikle unumuzu yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra sütü ilave ediyoruz, hızlı hızlı karıştırarak suyunu da ekliyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya çıktıktan sonra şehriyeleri atıyoruz ve altını kısıyoruz. Şehriyelerin tencereye yapışmaması için ara sıra karıştırarak 10 dakika kaynattıktan sonra mısırları, tuzu ve karabiberi ilave ediyoruz. 5 dakika kadar daha kaynadıktan sonra kıyılmış maydanozları atıyoruz ve altını kapatıyoruz. Kıvamı katı olursa sıcak su ekleyebilirsiniz. Değişik ve harika bir çorba oluyor mutlaka deneyin. Afiyet olsun...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder