9 Kasım 2014 Pazar

Geleneksel Yemek Kurufasulye

Malzemeler:
* 1 kase kuru fasulye
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 adet orta boy kuru soğan (küçükse 2 adet)
* 2 adet yeşil sivri biber
* yarım tane taze kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* tuz
Yapılışı:
     Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatıyoruz. Islatılmış fasulyeleri 5 dakika kadar haşlayıp sarı suyunu döküyoruz. Düdüklüde doğranmış soğanları ve biberleri tereyağını erittikten sonra kavuruyoruz. Salçaları da ekleyip kavuruyoruz ve fasulyeleri atıyoruz. Fasulyelerin üstüne iki parmak geçecek kadar su ilave ediyoruz. Tuzunu da ekleyip düdüklünün kapağını kapatıp pişiriyoruz. Ben kendi düdüklümle 25 dakika pişiriyorum. Pişirme süresi tencereye göre değişebilir. Tabağa koyduğumuzda tereyağı üste çıkıyor ve harika bir görüntü oluyor. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder