6 Kasım 2014 Perşembe

Pandispanya Tatlısı


Malzemeler:
* 4 yumurta
* 8 kaşık şeker
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 9 kaşık un
* 1.5 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Şerbeti İçin:
* 3 su bardağı şeker
* 4 su bardağı su
* Birkaç damla limon

Yapılışı:
Yumurtaları mikserle çırpıyoruz. Şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz, köpürmeye başlayınca yoğurt ekliyoruz, biraz daha çırptıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yaptığımız karışımı tereyağı veya margarinle yağladığımız  20 x 20 boyutunda borcam tepsiye veya midi fırın tepsisine boşaltıyoruz. 160 derece yanan önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar (üstü pembeleşinceye kadar) pişiriyoruz. Fırından çıkarttıktan sonra kare kare dilimliyoruz. 5 dakika dinlendirdikten sonra kaynatıp soğuttuğumuz şerbeti tepsideki tatlının üstüne döküyoruz. Sünger gibi olduğu için şerbeti çok güzel çekiyor. Hindistan ceviziyle veya kaymakla servis edebiliriz.  Dikkatinizi çektiyse hiç yağ yok o yüzden çok hafif bir tatlı, misafirleriniz için denemenizi tavsiye ederim :) Şimdiden afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder