11 Kasım 2014 Salı

Fellah Köfte

Malzemeler:

* 2su bardağı köftelik bulgur
* 1 su  bardağı irmik
* 1 yemek kaşığı tepeleme un
* sıcak su
* tuz

Sosu İçin:

* yarım su bardağı sıvıyağ
* 4-5 diş ssarımsak
* 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
* 2 yemek kaşığı biber salçası
* 2 adet domates
* yarım demek maydanoz
* yarım demet yeşil soğan
I
Yapılışı:

      Bulguru ve irmigi karıştırıp üstünü bir parmak geçecek kadar ıslatıyoruz. 5 dakika kadar şiştikten sonra unu ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Avucumuzun içiyle 15 dakika kadar yoğuruyoruz. Bir parça koparıp tepsiye attığımızda yapışıyorsa hamurumuz hazır demektir. Daha sonra fındık büyüklünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve ortasına parmağımızla bastırıyoruz. Makarna haşlar gibi kaynamış suya atıp haşlıyoruz. 7-8 dakika kadar haşladıktan sonra kevgirle alarak bir kaba çıkartıyoruz. Sosu için tencereye yağı koyup ezilmiş sarimsağı çok az kavurup salçaları ilave ediyoruz. Domates rendesini ekliyoruz. Sos pişince haşlanmış köfteleri, kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanları, tuzu ekleyip karıştırarak sosu yediriyoruz.  Köfteler servise hazır. Mükemmel bir lezzet oluyor. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder