20 Kasım 2014 Perşembe

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı


Malzemeler:

* 1 su bardağı pirinç
* 1 çay bardağı tel şehriye
* 2.5 su bardağı sıcak tavuk suyu (normal su da olabilir)
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* tuz

Yapılışı:

      Seramik veya teflon tencereye sıvıyağı koyuyoruz. Tel şehriyeleri hafif kahverengi olana kadar kavuruyoruz. Tereyağını ekleyip, nişastası iyice çıkana kadar yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de koyarak kavurmaya devam ediyoruz. Pirinçler saydamlaşana kadar kavurduktan sonra sıcak suyu koyuyoruz, tuzunu ilave ediyoruz ve kaynayınca altını kısıyoruz. 15 dakika kadar piştikten sonra suyunu çekince altını kapatıyoruz. Pişme süresi boyunca karıştırmamaya dikkat ediyoruz. Kaşığı saplayıp dibine baktığımızda cazırdıyorsa pişmiş demektir. Kapağını açıp havlu kağıdı pilava değmeyecek şekilde tencerenin üstüne yerleştirip kapağı kapatıyoruz. 5-10 dakika kadar dinlendikten sonra pilavımız hazır. Yağının
her tarafına dağılması için karıştırıp servis yapıyoruz. Pilav yapmak kolay gibi görünmekle beraber zordur aslında. Hadi kolay gelsin :) Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder