3 Ocak 2015 Cumartesi

Fırında Beşamel Soslu Ispanak

Malzemeler:
* yarım kilo ıspanak
* 6-7 adet mantar
* 1 adet soğan
* 1.5 yemek kaşığı un
* 1 bardak süt
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* kaşar peyniri
* pulbiber - karabiber
* tuz
Yapılışı: 
     Suda bekletilmiş ve yıkanmış ıspanakları yemeklik doğruyoruz. Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanları kavuruyoruz. Ispanakları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra doğranmış mantarları ilave ediyoruz. Suyunu çekince tereyağını ekliyoruz ve unu koyuyoruz. Karıştırıp sütü döküyoruz ve yine hızlıca karıştırarak sütü çekene kadar kavuruyoruz. Baharatları ve tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz. Karışımı borcam tepsiye eşit bir şekilde yayıp üzerini kaşar peynirle kapatıyoruz ve 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz. Beşamel sos sevenler için nefis bir ıspanak yemeği oluyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder