2 Ocak 2015 Cuma

Fırında Çipura

Malzemeler:
* 2 adet çipura
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 diş sarımsak
* tuz
* yağlı kağıt
Yapılışı:
     Balıkları güzelce yıkıyoruz ve suyunu sürdürüyoruz. Tepsiye yağlı kağıt seriyoruz ve balıkları oraya koyuyoruz. Bir kasede zeytinyağı, tuz ve ezilmiş sarımsakları karıştırıyoruz. Balıkların içine fındık büyüklünde tereyağı parçaları yerleştiriyoruz. Her iki tarafına da fırça yardımıyla hazırladığımız sostan sürüyoruz ve 200 dereceli fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz. Dört mevsim bulabileceğiniz bu balıklar yanında yeşil salata ve mezelerle harika gidiyor. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder