24 Ocak 2015 Cumartesi

Sebzeli Paçanga Böreği

Malzemeler:
* 3 adet yufka
* 80-100 gr. pastırma
* 2 adet domates
* 1 adet sivri biber
* rendelenmiş kaşar peyniri
* 2 adet yumurta
* galeta unu
* sıvıyağ
Yapılışı:
     Yufkaları 4 eşit parçaya bölüyoruz. Bir kapta parçalara ayrılmış pastırmaları, doğranmış biber ve domatesleri, rendelenmiş kaşar peynirini karıştırıyoruz. Her bir üçgen şeklindeki yufkanın geniş kenarlarından biraz kıvırıp en ucuna iç harcımızdan bir miktar koyuyoruz ve sarıyoruz. Böylece dikdörtgen şeklinde börekler elde etmiş oluyoruz. Her bir böreği önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa buladıktan sonra bir miktar sıvıyağ koyduğumuz tavada yağ kızdıktan sonra kızartıyoruz. Harika çıtır böreklerimiz hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder