11 Ocak 2015 Pazar

Ayva Reçeli

Bir Kavanoz Reçel İçin
Malzemeler:
* 3 adet ayva
* 3 su bardağı şeker
* 2 su bardağı su
* ayva çekirdekleri
* 5-6 adet karanfil
* 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
     Ayvaları soyup yıkadıktan sonra küçük küçük kareler şeklinde doğruyoruz. Bu sırada çekirdeklerini de atmıyoruz. Ayvaları çelik bir tencereye koyup üzerine şekeri döküyoruz. Aynı gün yapacaksak 3-4 saat bekletebiliriz veya geceden şekerini döküp sabah da pişirebiliriz. Ocağa alıp çekirdeklerini de içine atarak kaynatıyoruz. Çekirdekler reçelimizin pembeleşmesini sağlayacak. Kaynamaya çıktıktan sonra altını kısıyoruz. Reçelin suyu kıvam aldıktan sonra limon suyunu ve karanfilleri de atıyoruz  (Kıvamını anlamak için reçelin suyundan bir yemek kaşığı alarak çay tabağına koyup akışkanlığına bakabiliriz). 5 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz. Sıcakken kavanoza koyup ağzını kapatıyoruz. Reçelimiz ertesi gün kahvaltıya hazır. Hmm... yanında kaymakla nefis oluyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder