5 Ocak 2015 Pazartesi

Zeytinyağlı Nar Ekşili Lahana Sarması

Malzemeler:
* 1 adet orta boy lahana
* 1.5 su bardağı pirinç
* 2 adet büyük boy soğan
* yarım demet maydanoz
* 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
* 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı nar ekşisi
* 1 yemek kaşığı nane
* 1 tatlı kaşığı şeker
* yarım çay kaşığı karabiber
* tuz
Yapılışı:
     Lahanaları tek tek ayırarak tuzlu suda haşlıyoruz. Karıştırma kabına yıkanmış pirinci koyuyoruz. Üzerine yemeklik doğranmış soğanları, kıyılmış maydanozları, salçaları, yağı, nar ekşisini, baharatları ve tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Haşladığımız lahanaları sarılacak boyutta keserek içine dolma harcından koyuyoruz ve bir parmak eninde sarıyoruz. Geniş bir çelik tencereye dizerek üzerine dolma taşı veya cam ya da porselen bir tabak kapatıyoruz. Kenarından 3 su bardağı su ilave ediyoruz ve kaynayınca altını kısıyoruz. 35-40 dakika sonra altını kapatıyoruz. 10 dakika kadar dinlendikten sonra sarmalar servise hazır oluyor. Ekşimsi tatları sevenler için nefis bir sarma oluyor. Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder