17 Ocak 2015 Cumartesi

Kapuska

Malzemeler:
* yarım lahana
* 1 adet büyük boy soğan
* 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
* 2 -3 yemek kaşığı pirinç
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı pulbiber veya isot
* 2 yemek kaşığı nar ekşisi
* 1 kesme şeker
* tuz
Yapılışı:
     (Ben genelde orta boy lahananın dışını sarıyorum, içini de kapuska yapıyorum). Lahanaları ince ince doğruyoruz. Yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında kavuruyoruz. Salçayı da ekleyip kavurduktan sonra doğranmış lahanaları ilave ediyoruz. Lahanalar su salıp suyunu çekince yıkanmış pirinci, şekeri, pulbiberi ve tuzu ekleyip lahanaların üstünü geçecek kadar suyunu koyuyoruz. Kaynayınca altını kısıp nar ekşisini ilave ediyoruz. Lahanalar yumuşayana ve pirinçler pişene kadar pişiriyoruz. Kapuskamız servise hazır. Bence nefis bir kış yemeği oluyor. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder