18 Ocak 2015 Pazar

Tavuklu Erişte

Malzemeler:
* 1 adet tavuk but
* 2 su bardağı erişte
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* pulbiber
* karabiber
* tuz
Yapılışı:
      Tavuk butunu suda haşlıyoruz. Erişteleri yağda kavuruyoruz. Yarısı beyaz yarısı kahverengi olunca haşladığımız tavuğun suyunu süzerek eriştelerin üzerine döküyoruz, tuz ve karabiberi de atıp pişiriyoruz. Tavukların da kemiğini ayırıp didikliyoruz. Erişteler piştikten sonra tavukları da ilave ediyoruz. Üzerine pulbiber dökerek servis yapıyoruz. Tavuk sevenler için güzel bir lezzet oluyor. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder