28 Şubat 2015 Cumartesi

Ev Yapımı Et Döner Dürüm

Malzemeler:
* yarım kg yağsız dana eti
* 4-5 adet tortilla ekmeği (lavaş)
* 4 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet büyük boy soğan
* bir tutam maydanoz
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* 1 tatlı kaşığı kekik
* mayonez
* hardal
* tuz
Yapılışı:
     Dana etini büyük parçalar halinde doğruyoruz. Düdüklü tencerede 35-40 dakika haşlıyoruz. Haşlama süresi tencereye göre değişebilir. Daha sonra suyunu süzüp iki çatal yardımıyla didikliyoruz. Tavada tereyağını eritip dediklediğimiz etleri atıyoruz ve rengi koyulaşana kadar yakmadan kavuruyoruz. Pulbiber, kekik ve tuzunu da ekledikten sonra altını kapatıyoruz. Tortilla ekmeğini bir başka tavada ısıtıyoruz. Bu sırada soğanları uzun uzun doğruyoruz ve az tuzla ovuyoruz, üzerine kıyılmış maydanozları ve bir miktar pulbiber ekleyip karıştırıyoruz. Tortillayı ısındıktan sonra bir tabağa alıyoruz. Orta kısmına sıcak olan eti yayıyoruz. Üzerine zevke göre hardal ve mayonez sıkıyoruz. Üzerine de soğan salatasından bir miktar koyduktan sonra alt kısmını kıvırıp dürümü sarıyoruz. Yanında ayranla dönere çok yakın olan bu lezzeti yiyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder