5 Şubat 2015 Perşembe

Patatesli Kaşarlı Çıtır Börekler

Malzemeler:
* 4 adet yufka
* 1 su bardağı su
* yarım çay bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı galeta unu
Sos İçin:
* 1 su bardağı süt
* yarım su bardağı su
* yarım çay bardağı sıvıyağ
* 2 adet yumurta
İç Harcı İçin:
* 4 adet patates
* 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* pulbiber
* tuz
Yapılışı:
İç harcı için patatesleri haşlıyoruz ve eziyoruz. Içine rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve pulbiber ekleyip karıştırıyoruz.      Yufkaları masaya serip 8 parçaya bölüyoruz. Bir kasede 1 su bardağı su ve yarım çay bardağı sıvıyağı karıştırıyoruz. İki üçgen şeklindeki yufkayı üst üste koyup fırça yardımıyla bu karışımdan sürüyoruz. Kenar kısımlarını katlayıp iç harçtan bir miktar koyuyoruz ve sarıyoruz. Böreklerin hepsini sardıktan sonra, ayrı bir kapta süt, su, yumurta ve yağı karıştırarak bir sos elde ediyoruz. Başka bir tabağa da bir su bardağı galeta unu koyuyoruz. Börekleri 1-2 dakika bu sosta bekletip galeta ununa bulayarak yağlanmış tepsiye diziyoruz. 180 dereceli fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz. Çıtır çıtır börekler hazır. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder