7 Şubat 2015 Cumartesi

Patatesli Tuzlu Kek

Malzemeler:
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı un
* 3 adet orta boy patates
* 1 adet havuç
* 1 adet orta boy soğan
* bir tutam maydanoz
* bir tutam dereotu
* kabartma tozu
* 1 çay kaşığı karbonat
* pulbiber - karabiber
*tuz
Yapılışı:
      Yumurtaları çırpıyoruz. Üzerine yoğurt ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu ekleyip yine çırpıyoruz. Patatesleri, soğanları küp küp doğruyoruz, havuçları rendeliyoruz, kıyılmış maydanoz ve dereotunu, baharatları da ekledikten sonra karıştırıp yağlanmış tepsiye döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz. Lezzetli bir tuzlu ikramlık oluyor. Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder