24 Şubat 2015 Salı

Ezogelin Çorbası

Malzemeler:
* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 yemek kaşığı pirinç
* yemek kaşığı köftelik bulgur
* 1 yemek kaşığı tel şehriye
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 1 adet soğan
* 1 adet havuç
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı nane
* 8-9 bardak su
* tuz
Yapılışı:
      Yemeklik doğranmış soğanları ve rendelediğimiz havucu düdüklü tencerede yağda kavuruyoruz. Salçayı da ilave edip kavurduktan sonra suyunu ekliyoruz. Yıkanmış mercimekleri, pirinci, bulguru ve şehriyeyi ilave ediyoruz. Baharatları ve tuzunu da ekledikten sonra 20-25 dakika pişiriyoruz (pişirme süresi düdüklü tencereye göre değişebilir). Mis gibi bol vitaminli bir çorba oluyor. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder