8 Şubat 2015 Pazar

Ağlayan Pasta

Malzemeler:
* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 4 yemek kaşığı süt
* 1 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kremşanti
* 1 paket çikolata sosu
* 1.5 su bardağı süt
Yapılışı:
     Keki yapmak için öncelikle yumurtalarla şekeri çırpıyoruz. Üzerine 4 yemek kaşığı sütü, unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Karışımı yağlanmış borcama döküp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30-35 dakika kadar pişiriyoruz. Keki fırından çıkarınca sıcakken 1.5 su bardağı sütle ıslatıyoruz. Bu sırada üzerindeki tarife göre çikolata sosunu pişirip soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir kapta da üzerindeki tarife göre kremşantiyi çırpıyoruz. Kek soğuyunca üzerine kremşantiyi yayıyoruz. Daha sonra da soğuyan çikolata sosunu döküyoruz. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz. Harika bir pasta oluyor. Mutlaka deneyin :) Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder