11 Şubat 2015 Çarşamba

Paneli Çıtır Tavuklar

Malzemeler:
* 2 adet tavuk göğüs fileto
* 1.5 su bardağı çekilmiş bayat ekmek veya galeta unu
* 1 adet yumurta
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* bir tutam kimyon
* bir tutam karabiber
* tuz
* kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
     Tavukları yıkadıktan sonra uzun uzun doğruyoruz. Bir tabağa yumurtayı kırıyoruz ve çırpıyoruz. Bir başka tabağa da çekilmiş bayat ekmekleri, tuz ve baharatları koyup karıştırıyoruz. Tavaya da bir miktar sıvıyağ koyuyoruz. Tavukları önce yumurtaya sonra da ekmek kırıntılarına veya galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Kızarttığımız tavukları havlu kağıdın üzerine koyarak fazla yağını alıyoruz. Yanında isteğe göre sarımsaklı mayonez, hardal ve patates kızartmasıyla servis yapıyoruz. Çocukların bayılarak yediği nefis bir tavuk oluyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder