3 Mart 2015 Salı

Kıymalı Ekmek

Malzemeler:
Hamuru İçin:
* 4-5 su bardağı un
* 1 paket kuru maya
* 1-1.5 su bardağı ılık su
* tuz
İç Harcı İçin:
* 300 gr kıyma
* 2 adet soğan
* 1 adet kırmızı biber
* yarım demet maydanoz
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* yarım çay kaşığı karabiber
* tuz
* sıvıyağ
* tereyağı
Yapılışı:
     Büyük bir kaba unu koyup ortasında havuz açıyoruz. Ortaya mayayı döküyoruz ve ılık suyu ekleyerek mayayı eritiyoruz. Tuzu da ekledikten sonra hamuru yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Üzerine poşet geçirip sofra beziyle sararak hava almamasını sağlıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. Bu sırada, kıymayı geniş bir tavaya koyup yarım su bardağı su ekliyoruz ve kaşığın arkasıyla ezerek kavuruyoruz. Suyunu çektikten sonra bir miktar sıvıyağ koyuyoruz, doğranmış soğanları ve biberleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıyılmış maydanozları, baharatları da ekledikten sonra altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Mayalanmış hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak hamurlar açıyoruz ve yarısına iç harçtan yayıyoruz. Diğer yarısını üstüne kapattığımızda yarım daireler elde etmiş oluyoruz. Teflon tavaya çok az sıvıyağ döküp hamuru koyuyoruz. Teflon tava büyük boysa iki hamuru aynı anda pişirebiliriz. Üzerlerine de fındık büyüklünde birkaç parça tereyağı koyup iki tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz. Yanında ayran ve salatayla hmmm... nefis... Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder