20 Şubat 2015 Cuma

Köfte Tava

Malzemeler:
* yarım kilo kıyma
* 1 adet soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 çay bardağı ufalanmış bayat ekmek
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karbonat
* az karabiber
* tuz
* kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
     Kıymayı bir kaba koyuyoruz. Üzerine rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmekleri, ezilmiş sarımsakları, karbonat, tuz ve baharatları ekliyoruz. Ekmekleri çok az bir suyla ıslatıyoruz. Karışımı iyice yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yassı bir şekil veriyoruz.  Bir parmak kadar sıvıyağ koyduğumuz tavada yağ kızınca kızartıyoruz. Köftelerin daha lezzetli olması için bir gece önceden karbonat ve tuzla yoğurup, buzdolabında bekleterek diğer malzemeleri ertesi gün ekleyip kızartıyoruz. Gerçekten vaktiniz varsa bu şekilde yapmayı deneyin daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder