3 Şubat 2015 Salı

Ablamdan İncirli Muhallebili Tatlı

Malzemeler:
* 8 adet kuru incir
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı ceviz
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı ılık su
* 1 yemek kaşığı nescafe
Muhallebisi İçin:
* 1 litre süt
* 3 yemek kaşığı buğday nişastası
* 2 yemek kaşığı un
* 5 yemek kaşığı şeker
* 1 paket kremşanti
Yapılışı:
     Muhallebiyi yapmak için tencereye unu, nişastayı ve şekeri koyup sütü ekliyoruz ve tencereyi ocağa koyuyoruz. Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz, kaynayınca altını kısıyoruz. 1-2 dakika sonra altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Keki için yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Yarım saat sıcak suda bekletilmiş incirleri küçük küçük doğruyoruz ve karışıma ekliyoruz. Üzerine çekilmiş cevizi, elenmiş unu, kabartma tozunu koyup tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Karışımı yağlanmış borcama döküp önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında pişiriyoruz. Yarım saat kadar piştikten sonra fırından çıkarıp ılımaya bırakıyoruz. Ilındıktan sonra üzerini 1 su bardağı nescafeli ılık su ile kaşık yardımıyla ıslatıyoruz. Soğuyan muhallebi ile krem şantiyi çırpıyoruz ve kekin üzerine yayıyoruz. Üzerini de hindistan cevizi ve cevizle süslüyoruz. Nefis bir tatlı oluyor. Ablamın ellerine sağlık. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder